Meedoen

Meedoen bij Jongerentotaal? Wij hebben drie manieren hoe dit mogelijk gemaakt kan worden dit kan door:
– Jongerenadviseur
– Jongerenbestuur
– Initiatiefnemer

Jongerenadviseur
Als jongerenadviseur geef je advies aan bijvoorbeeld gemeentes, instellingen en initiatieven die wij ondersteunen. Je verricht soms ook een stuk onderzoek en ondersteunt jongeren. De functie is breed inzetbaar en ideaal om ook voor werkervaring op te doen. Stage combinatie is mogelijk.

Jongerenbestuur
Binnen het jongerenbestuur van Jongerentotaal doe je ontzettend veel werkervaring op en je wordt ingezet als bestuur. Je leert hoe om te gaan met financiële zaken, verantwoordelijkheid te nemen en het verschil te maken. Tevens ben je “mede aandeelhouder” van Jongerentotaal.
Wil je daarnaast graag je mening geven, ben je op zoek naar de ideale bijbaan met eigen koers en wellicht of een onderneming, dan is Jongerenbestuur wat voor je.

Initiatiefnemer
Wij zijn een initiatiefnetwerk. Dus wij ondersteunen ook zeer graag initiatiefnemers van gave projecten voor jongeren. Ben je actief met een jongerenproject, jongerenraad of heb je een droom. Wij kunnen ondersteunen en meedoen. Kortom leg je idee voor en we helpen je.

Hieronder lees je de kenmerken waar je op moet letten over onze organisatie.

Structuur
We zijn een informele organisatie met een klein team. Dit noemen wij het dagelijks bestuur.
Dit is een combinatie van sales, secretariaat en samenwerking. Samen met de Jongerenadviseurs en initiatiefnemers van projecten zetten wij ons in voor de initiatieven. We werken dus met 1 bestuurslaag en korte lijnen.

Aanpak
Onze aanpak is per initiatief weer iets anders. Want een ieder heeft weer zijn eigen kijk op dingen, aanpak en tijdsbestek. Maar we werken met een puzzel. Ieder puzzelstukje is een initiatief. Te samen is het een puzzel.

Ons Organisatie DNA
Iedereen is evenveel waard. Ongeacht wat voor achtergrond je hebt. Daar begint het mee.
Onze organisatie is gericht op initiatieven dus alles hierin omtrent heeft onze interesse. We zijn recht voor zijn raap, zijn sociaal ingesteld, open minded en gezellig. Nuchterheid en creativiteit gaat goed samen. Maar ons motto is niet voor niks het kan allemaal!
Schijt hebben wat andere er van vinden. Tegen de stroom is ook gewoon volhouden. Er gaan dingen mis maar daar je leer je veel van. Vertrouwen geven en krijgen met elkaar. Pionieren en vaak proberen zit er zeker ook veel in. Veel voor andere betekenen maar wel lekker praktisch. Tempo wat je past. Dat maakt ons DNA van Jongerentotaal.